Sportief op weg

Wandelen en fietsen in de omgeving van onze Bed and Breakfast
Door berg en dal!

De omgeving leent zich uitstekend om te wandelen en te fietsen. Vanuit onze B&B kun je wandelen naar de berg Benicadell.
Van daaruit heb je een geweldig uitzicht op de vallei van Albaida.

De natuurparken
Niet 1, maar 2 prachtige natuurparken in de directe omgeving.

Parque Natural de la Sierra de Mariola

Sierra de Mariola is met ruim 17.000 hectare het grootste beschermde natuurgebied van de twee. Het kenmerkt zich door de vele beekjes en watervallen. Het landschap bestaat uit bergen en valleien. De hoogste berg is de Montcabrer met een hoogte van 1.390 meter.

De flora- en fauna liefhebbers komen hier aan hun trekken. Er zijn veel pijnbomen, maar ook zo’n 1200 bloemsoorten. Daarnaast komen hier o.a. de steenmarter, het wilde zwijn, de vos en de das voor. In het gebied zijn vele wandel- en fietsroutes uitgezet.

 

Parque Natural del Carrascal de la Font Roja

Met rond de 2200 hectare is dit beschermde natuurgebied een stuk kleiner, maar zeker zo bijzonder. Het is het enige natuurpark met Mediterraans bos. Het omvat de bergketens van El Alta en de San Antonio. Ook hier is een rijke flora en fauna te vinden en kun je prachtig wandelen. Er zijn gemarkeerde routes uitgezet van 2 tot 6,5 kilometer, met een duur van 45 minuten tot 2,5 uur.

Het gebruik van de natuurlijke hulpmiddelen door de mens is hier goed te zien: van oude kalkovens en Masías (boerderijen) tot “sneeuwkuilen”, waar vroeger ijs werd bewaard.

De “Via Verdes”, volg het spoor…

“Via Verdes” zijn voormalige spoorwegen die nu gebruikt worden om te fietsen of te wandelen. Ze zijn door heel Spanje te vinden en dus ook in onze omgeving. Er zijn er verschillende te vinden, zoals de Via Verde del Xixarra III, de Via Verde de Alcoy (zuidelijk van Alcoy) en de Via Verde del Serpis (Van Alcoy naar Gandia (aan de kust)).

Wil je iets anders? Maar ook sportief

Heb je even genoeg van wandelen en fietsen, of wil je gewoon iets anders? Paardrijden en klimmen behoren ook tot de mogelijkheden.