Sportief op weg

Wandelen, trailen en fietsen in de omgeving van Finca Soñada

Onze directe omgeving, die grenst aan 3 natuurparken, leent zich uitstekend om te wandelen, te trailen en te fietsen. We zijn zelf grote liefhebbers van deze sporten, dus laat het ons weten wat je wil doen. Als het kan, gaan we mee op pad!

 

3 prachtige natuurparken in de directe omgeving!

Wandelen en trailrunnen

Ontdek het prachtige binnenland van de Costa Blanca vanuit Finca Soñada. Indien je houdt van wandelen/lopen word je verwend in deze omgeving.
Diverse landschappen, bestaande uit bergen en valleien en wandelpaden die je leiden doorheen dennenbossen, langs olijf-boomgaarden en voorbij menig waterval.

De hoge toppen van de bergen zullen zeker de meer avontuurlijke wandelaar prikkelen. Zij kunnen bijvoorbeeld the Montcabrer overwinnen op 1.390m hoogte!


Door berg en dal

Fietsen & mountainbiken

Het gebied is bekend omwille van zijn talrijke mooie mountainbikeroutes; verwacht je aan pittige klimmetjes en heerlijke afdalingen.
Ook liefhebbers van de weg zullen aan hun trekken komen. Er is een goede reden waarom wielertoppers als Mathieu Vanderpoel, Remco Evenepoel en Wout Van Aert elke winter onze regionen opzoeken om te trainen!

Wij hebben zelf twee mountainbikes en twee racefietsen (allen maat medium) ter beschikking van onze klanten. Deze kunnen gehuurd worden aan een dagtarief.

Wil je graag een elektrische fiets huren dan kan je terecht bij “Onbike” in Alcoy, op 20 minuten rijden van bij ons. Wij raden aan om tijdig en rechtstreeks, via Onbike, te reserveren.
https://onbikeshop.com/content/28-onbike-rental

 

Volg het spoor...

De “Via Verdes”,

“Via Verdes” zijn voormalige spoorwegen die nu gebruikt worden om te fietsen of te wandelen. Ze zijn door heel Spanje te vinden en dus ook in onze omgeving. Er zijn er verschillende te vinden, zoals de Via Verde del Xixarra III, de Via Verde de Alcoy (zuidelijk van Alcoy) en de Via Verde del Serpis . Deze laatste brengt je van Alcoy naar Gandia aan de kust Costa Blanca.


Of misschien...

Klimmen, paardrijden, golf

Verken je het binnenland van de Costa Blanca liever te paard of overwin je de bergen liefst vanop het flanken? Ook klimmers en paardrijders zullen volop genieten in deze prachtige regio.

De golfliefhebbers vinden ongetwijfeld hun gading op de verschillende courts aan de kust, op zo'n uurtje rijden van ons huis.
Geverifieerd door MonsterInsights