Bezoek Alicante

Binnen een uur te bereiken vanuit Finca Soñada

Alicante wordt vaak gezien als ideale vliegbestemming om van een Costa Blanca vakantie te genieten.

Je doet de stad tekort door het uitsluitend als vliegbestemming te zien. Ze heeft namelijk veel te bieden.

Verblijf je bij ons, dan is een bezoek aan de stad zeker een aanrader.

Laat je verrassen....

Historie, strand en tapas

De tweede stad van de Costa Blanca heeft zo’n 330.000 inwoners en is daarmee kleiner dan Valencia. Het heeft een mooi oud stadscentrum bestaande uit 2 verschillende wijken: “Casco Antiguo” en “El Barrio”, waarvan de laatste gelegen is tegen de berg Benacantil aan.

Op deze berg van ruim 160 meter hoogte, ligt het te bezoeken
kasteel Santa Bárbara, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Aangezien de stad zelf direct aan zee ligt, is het strand lekker dichtbij. Met ruim 900 meter zandstrand is het er prima vertoeven. Naast het strand ligt de boulevard met gezellige terrasjes en kraampjes.

Ga aan het eind van de middag gezellig tapas eten in een van de vele barretjes.

 

Voel je een ridder....

Kasteel van Santa Bárbara

Het kasteel is wandelend, met de auto of met de bus bereikbaar. Maar je kunt ook de lift nemen die dwars door de berg snijdt!

Deze lift bevindt zich aan de Calle de Jovellanos (vlakbij het strand Postiguet) en kost een paar euro's, maar het kasteel zelf is gratis te bezoeken.

Beloon jezelf na afloop met een cervesa en enkele tapa's in een van de talrijke restaurantjes aan de voet van de berg of aan de jachthaven.

NOG EEN TIP!

Zonder stress op weg

Vanuit Finca Soñada zit je binnen 10 minuten op de snelweg naar Alicante. Alicante wordt in de lokale taal - het Valenciaans - geschreven als Alacant. Let daarop bij het volgen van de verkeersborden.