De omgeving

Al het moois in de directe omgeving van onze Bed and Breakfast

Sta versteld! Het prachtige binnenland van de Costa Blanca wacht om bezocht te worden. Gezellige stadjes, prachtige natuur en de Spaanse cultuur met al haar feesten en gewoontes. Elke dag worden we weer verrast door de schoonheid van de omgeving. Kortom, geniet van dit alles vanuit onze B&B.

Geniet van het Spaanse leven van dichtbij

Verken de stadjes

Bezoek ze eens: de verschillende dorpen en steden in onze omgeving. Cocentaina, Alcoy, maar ook het kleinere Middeleeuwse Bocairent met haar grotten, of Agrés wat is omringt door amandel- en olijfboomgaarden.

Hier is het echte Spanje nog te vinden. Gezellige pleintjes en straatjes om te verkennen. Of authentieke producten proeven, zoals kruidendrankjes of heerlijke lokale honing.

 

Kom tot rust of span je in!

Overweldigende natuur

Op een steenworp afstand van onze B&B zijn schitterende natuurgebieden te vinden. De berg Benicadell achter onze Bed and Breakfast, de natuurparken Sierra de Mariola en Sierra de Font Roja met hun prachtige flora en fauna.

Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk picknicken bij de watervallen op 10 minuten rijden van onze Bed and Breakfast vandaan.

De omgeving staat ook echt bekend bij wielrenners, om zijn wandelroutes en de mogelijkheden voor klimmen en paardrijden.

FEEST!

Maak kennis met de Moros y Cristianos feesten

Je zit werkelijk midden in het gebied van deze feesten. De herdenking van de strijd tussen de Christenen en de Moren, die terug gaat tot de 15e eeuw. Maak het mee en geniet van de optochten, de traditionele kleding en de muziek. De feesten (die enkele dagen duren) worden gehouden tijdens de herdenking van de beschermheilige van een stad, wat betekent dat ze per stad op verschillende data plaatsvinden. De meest bekende feesten zijn die van Alcoy, Cocentaina en Muro de Alcoy.

NOG MEER FEESTJES?

In Spanje is het iedere dag feest

Het leuke van Spanje is dat iedere plaats door het jaar heen verschillende feesten viert. Daarom is er bijna altijd wel een feestje in de buurt van onze Bed and Breakfast te vinden....