De omgeving

Al het moois in de directe omgeving van Finca Soñada

Sta versteld! Het prachtige binnenland van de Costa Blanca wacht om ontdekt te worden. Gezellige stadjes, prachtige natuur en de Spaanse cultuur met al haar feesten en gewoontes. Elke dag worden we weer verrast door de schoonheid van de omgeving. 

Geniet van het Spaanse leven van dichtbij

Verken de stadjes

Verschillende dorpen en steden in onze omgeving zijn een bezoekje meer dan waard. Het mooie Cocentaina, het levendige Alcoy, het kleine middeleeuwse Bocairent met haar grotten, of Agrés dat omgeven is door amandel- en olijfboomgaarden.

Hier is het echte Spanje nog te vinden. Gezellige pleintjes en straatjes om te verkennen. En authentieke producten om te proeven, zoals kruidendrankjes, heerlijke honing en lokale ham.

 

Kom tot rust

Overweldigende natuur

Op een steenworp afstand van ons gastenverblijf zijn schitterende natuurgebieden te vinden. De berg Benicadell achter ons huis, de natuurparken Sierra de Mariola en Sierra de Font Roja met hun prachtige flora en fauna. De hoogste toppen reiken tot 1390m hoogte!

Tip: Je kan heerlijk picknicken bij de watervallen op 10 minuten rijden van ons huis vandaan. Of je kunt te voet naar de Albufera van Gaianes, een beschermde lagune die bekend staat om zijn biodiversiteit. Je kunt er ondermeer vogels spotten en op zoek gaan naar de unieke inheemse schildpadden.

De overweldigende natuur leent zich ook perfect om op sportieve wijze ontdekt te worden.

Niet 1, niet 2, maar 3 prachtige natuurparken in de directe omgeving!

Parque Natural de la Sierra de Benicadell

Vanuit Finca Soñada kan je meteen beginnen stappen naar de Sierra de Benicadell. De top van deze kalkrijke berg bevindt zich op 1.104m. Vanop zijn flank heb je een adembenemend uitzicht op de vallei van Albaida. Voor klimmers en wandelaars een echte verborgen parel.

Stop onderweg zeker ook aan Font Freda, een klein plaatsje dat bekend staat voor z’n gezond bronwater.

 

Fauna en Flora

Parque Natural de la Sierra de Mariola

Sierra de Mariola is met ruim 17.000 hectare het grootste beschermde natuurgebied van de drie. Het kenmerkt zich door de vele beekjes en watervallen. Het landschap bestaat uit bergen en valleien. De hoogste berg is de Montcabrer met een hoogte van 1.390 meter.

De flora- en fauna liefhebbers komen hier aan hun trekken. Er zijn veel pijnbomen, maar ook zo’n 1200 bloemsoorten. Daarnaast komen hier o.a. de steenmarter, het wilde zwijn, de vos en de das voor. In het gebied zijn vele wandel- en fietsroutes uitgezet.

op zoek naar de stilte

Parque Natural del Carrascal de la Font Roja

Met rond de 2200 hectare is dit beschermde natuurgebied een stuk kleiner, maar zeker zo bijzonder. Het is het enige natuurpark met Mediterraans bos. Het omvat de bergketens van El Alta en de San Antonio. Ook hier is een rijke flora en fauna te vinden en kun je prachtig wandelen. Er zijn gemarkeerde routes uitgezet van 2 tot 6,5 kilometer, met een duur van 45 minuten tot 2,5 uur.

Het gebruik van de natuurlijke hulpmiddelen door de mens is hier goed te zien: van oude kalkovens en Masías (boerderijen) tot “sneeuwkuilen”, waar vroeger ijs werd bewaard.

 

Feest!

Maak kennis met de Moros y Cristianos feesten

De herdenking van de strijd tussen de Christenen en de Moren, die terug gaat tot de 15e eeuw. Je zit werkelijk midden in het gebied van deze feesten. Maak het mee en geniet van de optochten, de traditionele kleding en de muziek. De feesten (die enkele dagen duren) worden gehouden tijdens de herdenking van de beschermheilige van een stad, wat betekent dat ze per stad op verschillende data plaatsvinden. De meest bekende feesten zijn die van Alcoy, Cocentaina en Muro de Alcoy.NOG MEER FEESTJES?

In Spanje is het iedere dag feest

Het leuke van Spanje is dat iedere plaats door het jaar heen verschillende feesten viert. Daarom is er bijna altijd wel een feestje in de buurt van Finca Soñada te vinden....
Geverifieerd door MonsterInsights