1 beeld zegt meer dan 1000 woorden, of toch niet?

1 beeld zegt meer dan 1000 woorden, of toch niet?

Nieuw aangekomen gasten maken steevast in de uren na hun aankomst een rondje over het domein. De meeste mensen zijn onder de indruk en vinden het een prachtige, ja zelfs paradijselijke plek. Daar zijn wij het uiteraard volmondig mee eens. Sommigen voegen daar zelfs aan toe: “Het ziet er in het echt nog beter uit dan op de foto’s!”. 

Op zich vinden we dit een heel mooi compliment. Zelf hebben we in het verleden weleens het omgekeerde meegemaakt wanneer we met vakantie gingen: het beeldmateriaal zag er veelbelovend uit, maar de realiteit viel een beetje tegen. Dit gezegd zijnde vragen we ons toch al een tijdje af of de foto’s die we gebruiken op onze website en onze sociale media wel een goed beeld geven van deze wonderbaarlijke plek. Voor ons zien ze er prima uit, maar zijn ze dat wel? 

We vinden dat toch wel een belangwekkende vraag. Het spreekwoord luidt niet voor niets: 1 beeld zegt meer dan 1000 woorden. Maar misschien zijn er wel uitzonderingen op deze confusiaanse wijsheid. Misschien zijn sommige zaken beter te beschrijven in woorden dan te vatten in beelden. Zal ik een poging doen? Wens me veel geluk!

De magie van Finca Soñada begint niet aan de poort. Wanneer je uit Alicante komt begint de magie een 20-tal kilometer eerder, meer bepaald wanneer je uit de tunnel komt die onder het natuurpark Font Roja loopt, net voor je bij Alcoi komt. Plots is het dorre, droge landschap ingeruild voor een fris pallet van 50 tinten groen, gedrapeerd over zacht glooiende heuvels en omringd door bergketens van 1000 meter en meer. Is dit nog wel Spanje?, vraag je je luidop af. 

Als je vervolgens de snelweg verlaat en het groen induikt, kom je terecht in een wereld die gedomineerd wordt door olijven, amandelen en wijndruiven. Open je raampje en luister naar de pijnbomen die zingen in de wind. Doe jezelf hun gulle harsgeur cadeau en adem de aroma’s in van de El Comtat vallei. Bewonder de zorgvuldig aangelegde terrassen op de flanken van de bergen. Lang, heel lang geleden hebben honderden landarbeiders met hun blote handen duizenden stenen geoogst uit de rode tierra waarmee ze vervolgens lage, stenen muren hebben gebouwd om de hellingen in cultuur te kunnen brengen. Laat in het vroege voorjaar de geur van de amandelbloesems je de weg wijzen. De scheuren in de weg neem je er welwillend bij.

Wanneer onze poort zich stil, maar gedecideerd opent en jij de Finca Soñada (letterlijk: ‘gedroomd landhuis’) binnen rolt, tracht dan onze droom te voelen. Wie weet, opent zich ook de deur naar je eigen dromen.  Of beter nog: laat al je verlangens vliegen en leef de komende dagen in het hier en nu en geniet met al je zintuigen. Voel je gerust meteen thuis. Want hij/zij die een thuis vindt, is geruster en bewuster. Staat langer stil. Ziet meer. Leest meer. Denkt meer na. Begrijpt beter.

Parkeer je auto in de schaduw van een van de Morera bomen. Nog voor je uitgestapt bent, zullen de 2 indrukwekkende Washingtonia waaierpalmen je een warm welkom heten. Voor afkoeling kun je meteen terecht in het grote zwembad dat je met turquoise stem verleiden zal. Volg je intern kompas en geef je zonder nadenken over aan de betovering. De Spaans bloeiende Lantana’s en de roze Gaura’s wijzen je de weg. 

Treed ons droomhuis binnen en blijf gerust even stil staan bij de het werk van Adi Steurbaut, de man die de wolken kleurt. Je komt hem buiten ook tegen aan de Grenspaal. Voel je veilig binnen de dikke muren die de buitenwereld even doet verdwijnen. Weet je beschut door de rode pannen die golvend en trommelend de regen zullen opvangen.

Finca Soñada herbergt vele Valenciaanse verborgen en vergeten verhalen. En er worden voortdurend nieuwe verhalen geschreven. Wil jij daar ook deel van uit maken? Reserveer nu je kamer : https://fincasonada.com/reserveren/ en kijk uit naar de vanzelfsprekendheid waarmee onze levens zich even zullen verstrengelen! 

Un abrazo, 

Luc y Valérie

 


9 augustus 2023  -  Geen onderdeel van een categorie


Geverifieerd door MonsterInsights