Ons verhaal

...en onze visie.

 

Adults Only

Bij Finca Soñada kun je even uit de ‘rat race’ stappen en volledig tot rust komen. We zijn ervan overtuigd dat dit het beste kan door de natuur op te zoeken. Daarom kozen we voor een plek midden in de groene long van zuid-Spanje. Een plek die nog niet overspoeld wordt door massatoerisme. Een plek waar files en drukte quasi onbestaande zijn. Een plek die we graag met je delen.

Om je die rust te kunnen garanderen, hebben we geopteerd voor het ‘adults only’ principe. We houden beide erg veel van kinderen, maar zijn er ook van overtuigd dat iedereen af en toe het recht heeft op me-time: tijd om even jezelf te zijn. Tijd om je partner of vriend(in) de aandacht, liefde en zorg te geven die hij of zij verdient. Indien je zoon of dochter minimaal 16 jaar oud is en deze visie begrijpt, dan is hij/zij ook van harte welkom.

Naturisme 2.0

Enkele jaren geleden kwamen we in Kroatië per toeval terecht op een naturismestrand. Het leek ons een heerlijke plek en omdat we niet uit de toon wilden vallen, besloten we onze schroom achterwege te laten en de plaatselijk dresscode te volgen. Het bleek een heel fijne ervaring! De wind voelen op heel ons lichaam, zwemmen in ons blootje, opdrogen in de zon, geen gedoe met een natte zwembroek of bikini…

We hebben sindsdien het naturisme omarmt. Vooral ook omwille van de gemoedelijke sfeer, het respect en de vrijheid die we ervaren wanneer we een naturistische vakantie nemen. Dat gevoel willen we ook bieden aan de gasten van Finca Soñada. Voel je dus vrij om in en aan het zwembad en in de tuin al je kleren uit te trekken.

Wil je graag meer te weten komen over het naturisme 2.0, neem dan zeker een kijkje op www.nakedwanderings.com. We staan volledig achter de visie van Nick en Lins. In hun blogs en hun boek ‘Alles uit!’ vertellen ze honderduit over hun ervaringen en beantwoorden ze alle mogelijk vragen.

Ben je op zoek naar vrijblijvende seksuele contacten, dan ben je bij ons aan het verkeerde adres. We zijn géén swingersclub of parenclub.

 

Pura Vida

We liepen al enkele jaren rond met het idee om naar het zuiden te verhuizen en het jachtige leven in België achter ons te laten. Deze droom werd nog versterkt door een trip naar Costa Rica. Wat ons meteen opviel was dat de mensen er jovialer, vriendelijker en gelukkiger zijn. En dat terwijl ze veel minder bezittingen hebben dan wij, rijke Westerlingen. We kwamen er al gauw achter dat het geheim van de Costa Ricanen schuilt in hun levensmotto: ‘Pura Vida’. Maar wat betekent Pura Vida precies?

Met deze lijfspreuk bedoelt men: haal alles uit het leven en maak je geen zorgen om dingen die er niet toe doen. Focus op de positieve en mooie momenten en op de liefde en vriendschap rondom jou. Leef intens en geniet van die zaken die er echt toe doen: anderen helpen, plezier maken en genieten van de zon, de natuur, van het leven! Het houdt ook in dat we zorg moeten dragen voor onze omgeving. Daarom doen we ons uiterste best om het stukje natuur waar we verantwoordelijk voor zijn goed te beheren.

Mens sana in corporo sano

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, het is een uitdrukking die je ongetwijfeld kent. Ook wij zijn ervan doordrongen dat we goed zorg moeten dragen voor ons lichaam. Naast gezonde voeding hoort voldoende lichaamsbeweging daar ook bij. Tijdens je vakantie heb je daar uiteraard wat meer tijd voor en het is dan ook een uitgelezen moment om hier wat aandacht aan te schenken.

De mogelijkheden zijn legio. Je kan hier ter plekke tennissen en pickleballen of gebruik maken van onze fitness met spinningbike, crosstrainer en gewichten. Het grote zwembad leent zich uitstekend tot het trekken van menig baantjes. Je kunt vanuit Finca Soñada een korte, vlakke wandeling maken of erop uit trekken voor een avontuurlijke bergtocht van meerdere uren. Fietsen op de weg of mountainbiken in de omliggende sierra’s is ook mogelijk.

Zelf zijn we ook fervente sportliefhebbers. Je bent meer dan welkom om ons te vergezellen tijdens onze loopjes in de bergen. En maak je geen zorgen over het tempo; we houden het rustig.

Geverifieerd door MonsterInsights