Een kleine rondleiding

We beschouwen ons nog steeds als nieuwkomers in dit vak en vragen geregeld feedback aan onze gasten om na te gaan wat nog beter kan. Zo kwam er onlangs de tip dat we in onze communicatie veel meer moeten benadrukken hoe mooi het hier en wat je zoal kunt doen wanneer je hier op vakantie bent.  Welnu, dat lijkt ons een prima idee!

Laten we van start gaan met wat je hier ter plekke op het domein kunt doen. En laten we dat doen door je even mee te nemen naar de verschillende zones. Meteen nadat de poort voor je is open gegaan, zie je links het grote zwembad met de handige inlooptrap. Dat zwembad wordt heel het jaar door zorgvuldig onderhouden en is ook ’s winters geopend voor een gezonde koudwaterduik.

Het zwembad wordt aan 2 zijden geflankeerd door comfortabele ligbedden. Aan de korte zijde, het solarium, zijn er parasols voorzien. De schaduw aan de lange zijde, het sombrarium, wordt voorzien door een prachtige, oude lindeboom. Hier zul je wellicht menig uurtjes doorbrengen met een goed boek en een drankje binnen handbereik, toch?

Vanop je ligbed heb je niet alleen een mooi zicht op twee grote palmbomen en de majestueuze Sierra de Benicadell. Je kijkt ook op het grote woonhuis waar de kamers zich bevinden. De stijl van het huis doet voor sommigen wat on-Spaans aan, maar vergis je niet. Dit type van grote chalets vind je heel vaak terug in de Spaanse bergen en heeft typische Spaanse kenmerken zoals de ronde aanbouw en het smeedijzeren hekwerk aan de ramen.

Rechts van het woonhuis bevindt zich het mooi gerenoveerde tennisterrein. Rackets en ballen staan ter beschikking. Vind je tennis te lastig? Geen nood: je kunt ook vragen naar onze pickleball-set. Deze nieuwe racketsport is aan een steile opmars bezig en is erg laagdrempelig. Fun verzekerd!

Laten we nu de monumentale tuintrap nemen naast het zwembad. Deze leidt ons naar de wellness-zone: een groot zuidgericht terras waar je vanuit de hottub en sauna kan genieten van de zon en het uitzicht. Hier vind je ook een handige keuken waar je een eenvoudige maaltijd kan klaarmaken indien je geen zin hebt om kleren aan te trekken en een restaurantje te zoeken. Achter de gastenkeuken vind je naast een toilet ook een dartslokaal. Dartsen is de jongste jaren weer erg populair in de Lage Landen waar we met onder meer Michael Van Gerwen en Dimitri Van den Bergh spraakmakende toppers in onze rangen tellen. Deze ruimte blijft steeds erg koel waardoor het hier ook in de zomer erg aangenaam blijft.

Nog in deze zone vind je in een voormalige volière onze gerieflijke fitnessruimte. Deze is uitgerust met onder meer een spinning-bike, een crosstrainer, gewichten, matjes, etc en geeft je de kans om tijdens je vakantie fit te blijven. Na het sporten kun je dan uitpuffen op het gras, het terras of in de overdekte lounge. Het is hier dat we zeer geregeld een gezellige muziek-avond organiseren.

We lopen terug naar de grote tuintrap en gaan verder naar beneden. We komen nu uit op het vijverterras. De kleine vijver wordt aanhoudend voorzien van water dat via onze waterput rechtstreeks uit de berg loopt. Ook hier kun je rustig verpozen en onder de reusachtige steeneiken genieten van het watergeklater en de waterlellies. Als je goed kijkt zie je ook visjes en misschien zelfs een kikker of twee.

We laten het vijverterras nu achter ons en komen aan een tweede grote tuintrap. Deze brengt ons terug omhoog waar we een nieuw, schaduwrijk zitplekje ontdekken dat zich midden in een bosje bevindt. Recht er tegenover zien we de massagestudio. Je raadt het al: hier kun je je extra laten verwennen.

We lopen nu wat verder de trap op en door een smeedijzeren poortje komen we aan ‘de petanca’. Hier kun je dé naturistensport bij uitstek beoefenen: jeu de boules! Je mag hier ook gebruik maken van ons Mölkky-setje. Dit Fins kegelspel is niet zo bekend maar zeker zo leuk als petanque. Of je kunt op een van de vele bankjes genieten van de typische lavendelgeur en andere bloemenpracht. Er staat hier ook een lekker ouderwetse schommel. Hoe lang is dat niet geleden?

Van al dat spelen krijgt een mens dorst, nietwaar? Laten we onze ontdekkingstocht gauw verder zetten. We komen nu aan de patio. Hier kun je ’s ochtends in alle rust van een heerlijk ontbijt genieten. De rest van de dag kun je hier ook terecht bij de honesty-bar voor een selectie van gekoelde drankjes. Uiteraard vind je hier ook koffie (Nespresso, what else?) en thee. Hier wordt ook geregeld de apéro genomen en avondmalen genuttigd.

Vanop dit terras heb je andermaal een mooi overzicht op terrein en omgeving. Doordat het zich wat hoger bevindt, lijkt het een beetje alsof je in een comfortabele boomhut zit. Van hieruit zie je ook La Sonrisa: een volledig ingericht huisje met privé terras dat we apart verhuren.

Het zal je niet verbazen dat we geregeld mensen op bezoek krijgen die liefst van al het domein van Finca Soñada helemaal niet verlaten en dat hoeft ook niet. Maar het kàn natuurlijk wel. Het loont ook de moeite want de onmiddelijke en ruime omgeving is buitenwoon mooi. In een volgend blogje komen we hier zeker nog op terug!

Wil je ons paradijsje zelf komen ontdekken? Dat kan uiteraard! De boekingen lopen dezer dagen erg vlot binnen, maar je vindt vast nog wel een periode die je past. Neem hier vlug een kijkje:  https://fincasonada.com/reservation/ . We kijken er naar uit je te mogen verwelkomen!

Un abrazo,

Luc y Valérie


6 februari 2023  -  Geen onderdeel van een categorie


Geverifieerd door MonsterInsights