Wees je naakte zelf!

Wees je naakte zelf!

In ons vorig blogbericht gingen we in op de vraag: Naakt zijn, wat is daar nu leuk aan? We gaven aan dat daar op zijn minst drie redenen voor zijn:

  1. Gemak: naakt zijn is praktisch gezien eenvoudiger én comforabeler dan gekleed zijn
  2. Genieten: de wind en de zon voelen op héél je lichaam is met niets te vergelijken
  3. Gevoel van vrijheid: je kleren mógen uittrekken zonder dat er iemand met een vermanend vingertje klaar staat om te zeggen dat dat niet mag of niet hoort, is ontzettend bevrijdend.

In dit stukje willen we graag nog enkele andere aspecten van het naturisme belichten.

Zo merken we dat onze gasten bijna zonder uitzondering mensen zijn met een gezonde dosis zelfvertrouwen. De vraag is dan: zijn ze naturist omdat ze zelfvertrouwen hebben, of heeft naturisme hun zelfvertrouwen versterkt? Dit lijkt een beetje op het vraagstuk van de kip en het ei: wat was er eerst? Moeilijk te zeggen, en wellicht is dat niet eens zo belangrijk. Feit is dat het toch wat durf vergt om je – letterlijk – bloot te geven aan mensen die je van haar noch pluim kent. Want dat doe je normaal gezien enkel voor je partner, toch?

Wat er ook van zij, het ideaalbeeld van hoe een naakt lichaam er zogezegd dient uit zien bestaat gewoonweg niet! Niemand, maar dan ook letterlijk niemand heeft een lichaam zoals die worden getoond in films, op sociale media en in de (mode)blaadjes. Dit ideaalbeeld is met andere woorden een vorm van … bedrog. Het inzicht dat jouw lichaam er best mag zijn en dat je perfect bent in je imperfectie geeft een boost aan het zelfvertrouwen. In een maatschappij waar jong en oud, man en vrouw dagelijks worden bestookt met allerhande boodschappen die bedoeld zijn om de consumptie aan te zwengelen, is naturisme niets minder dan een antigif. Een antidotum dat je afweersysteem tegen valse ideaalbeelden versterkt!

Dat brengt ons bij de ecologische component van het naturisme. Wanneer je grote delen van het jaar geen kleren aantrekt, dan heb je uiteraard ook veel minder kleren nodig. En de kleren die je nodig hebt moeten ook minder vaak gewassen worden. Er wordt te weinig stil gestaan bij de ecologische voetafdruk van de mode-industrie. Het naturisme omarmen en promoten is dus ook een manier om ons steentje bij te dragen tot een gezondere planeet.

Buiten de enorme ecologische afdruk is er nog een ander probleem met kledij. Want wat is kledij anders dan een groot uitgevallen masker, bedoeld om ons achter te verbergen? Uiteraard is kledij vaak nodig om ons te beschermen, bijvoorbeeld tegen koude of regen. Maar kledij heeft al lang een andere functie in onze maatschappij. De reden waarom mode, trends en merkkledij vandaag zo belangrijk zijn geworden is omdat we op die manier een beeld kunnen creëren van onszelf dat vaak niet overeenkomt met wie we écht zijn. Zorgvuldig uitgekozen stukken zijn een modieus middel om ons te ver-kleden en zo bij de buitenwereld een welbepaald beeld van onszelf in het leven te roepen. Welnu, die maskerade neemt een einde wanneer je naakt bent. Samen met je kleren, blijft ook je ego in de kast en komt er ruimte om verbinding te maken met wie je écht bent. In staat zijn om die verbinding te maken is iets waar vele mensen ontelbare sessies bij een psycholoog voor nodig hebben. En dat, terwijl er een veel eenvoudigere en prettige manier voor het grijpen ligt… Jezelf kunnen zijn, ziedaar nog een ander voordeel van het naaktzijn!

Wanneer je dit leest ben je wellicht zelf al overstag gegaan en ben je al naturist of minstens nudist: je houd er van om je kleren uit te trekken. Misschien zijn we hier dus aan het ‘preken voor de eigen parochie’. Maar, misschien ben je nog aan het twijfelen en helpen deze inzichten om je over de drempel te krijgen. Of misschien ben jij al wel overtuigd, maar ben je nog op zoek naar argumenten om je partner over de streep te trekken.

Als dat lukt, dan zouden we je graag verwelkomen in ons eigen naturistische paradijsje: Finca Soñada. Hou er wel rekening mee dat onze kamers van 1 november ’22 tot en met 31 maart ’23 niet beschikbaar zijn. Je kunt tijdens deze periode wel ‘La Sonrisa’ reserveren: een vrijstaande bungalow met een keuken, eetkamer, salon, badkamer en 2 slaapkamers. De meeste winterdagen zijn zonovergoten en in de zuidgerichte wellnesszone uit de wind en in de zon is naakt recreëren gewoonweg heerlijk.

Bovendien is je privacy tijdens deze periode gegarandeerd want er zullen geen andere gasten zijn. Wacht dus niet te lang om te reserveren! Meer info over deze accommodatie vind je hier: https://fincasonada.com/hb_accommodation/la-sonrisa-bungalow/

Tot gauw!

Un abrazo,

Luc y Valérie


8 november 2022  -  Geen onderdeel van een categorie


Geverifieerd door MonsterInsights