Zijn we hier nog graag???

Zijn we hier nog graag???

Intussen zijn we al een stukje in het nieuwe jaar gevorderd en is ook hier de winter alsnog begonnen met ’s nachts temperaturen die rond het vriespunt schommelen. Gelukkig komt de zon vanaf een uur of acht over de bergen piepen en is het even later al lekker warm. Zeker op wellness zone die pal op het zuiden is georiënteerd en die door een gelukkige speling van het lot volledig windvrij is. Dat resulteert vaak in een gevoelstemperatuur van op of over de 20° C.  Heerlijk naturistenweer!

Bij het begin van een nieuw jaar lijkt het ons passend om even kort terug te blikken op het voorbije jaar. Wat vinden we leuk aan ons nieuwe leven? Wat niet? En, vooral: zijn we hier nog graag??? Lees snel verder; in de volgende paragrafen kom je het allemaal te weten!

Wat vinden we leuk aan onze nieuwe leven? Wel, bijna alles! Het klimaat is hier hemels en de natuur overweldigend mooi en puur. Opstaan en met een kopje lekkere koffie in de ochtendzon luisteren naar het gekwetter van de vogels die af en aan vliegen. Nieuwe mensen verwelkomen en helpen om van hun vakantie een onvergetelijk verblijf te maken. Het gevoel krijgen dat mensen arriveren als gasten en vertrekken als vrienden. Zien dat gasten ook met elkaar vriendschapsbanden smeden en afspreken om samen terug te komen naar Finca Soñada . Een lekker ontbijt of avondmaal bereiden en opdienen. Een live optreden verzorgen en zien dat men daar zichtbaar van geniet ook al ben je verre van een goed muzikant. Onze tuin beetje bij beetje nog mooier maken dan hij al is. De omgeving ontdekken en testen waar free hiking (naakt wandelen) mogelijk is – spannend! En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan.

Is er dan niets wat we niet leuk vinden? Jawel hoor! Zo is het frustrerend wanneer mensen reserveren in een drukke periode en zonder verwittigen niet komen opdagen en niet meer reageren op je berichten. Is het ontgoochelend wanneer een stel zich genoodzaakt ziet een reservatie van 3 weken te annuleren omdat hun ziekteverzekering mogelijk gaat dwarsliggen indien ze corona zouden krijgen tijdens hun verblijf in Spanje. Boosmakend vast te moeten stellen dat de Spaanse overheid 6 maanden de tijd nodig heeft om op een eenvoudige vraag te antwoorden. Gekmakend te horen wat je allemaal moet doen om op een correcte manier te verhuizen van het ene naar het andere land binnen de Europese ‘Unie’…

Je merkt het, we hebben toch wel enkele besognes. Maar, laat het duidelijk zijn: natuurlijk zijn we hier nog graag! We hebben het gevoel de loterij gewonnen te hebben en knijpen elkaar geregeld in de wangen. Ook omdat in 2021 gebleken is dat ons project levensvatbaar is. Dat laatste is natuurlijk niet onbelangrijk. We zijn immers nog (relatief) jong en moeten uiteraard in ons levensonderhoud voorzien. Het grote verschil met vroeger is dat we niet meer leven om te werken, maar nu werken om te leven. Het woord ‘werken’ nemen we overigens enkel nog maar in de mond op vrijdagavond met onze traditionele ‘after work drink’. De andere dagen van de week spreken we over ‘spelen’, als in: “Ik ga wat spelen rond het zwembad” of: “Waar liggen mijn speelkleren?” 😆

Volgende keer zullen we het hebben over onze projecten voor 2022. Geniet intussen van de winter en wees warm voor elkaar!

Un abrazo, Luc y Valérie


17 januari 2022  -  Geen onderdeel van een categorie


Geverifieerd door MonsterInsights